13 septembrie 2019

Preşedintele României, mesaj de Ziua Pompierilor: S-au remarcat în momentele critice ale istoriei noastre

Ana Petrescu

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de „Ziua Pompierilor din România”, precizând că „pompierii români s-au remarcat atât în momentele critice ale istoriei noastre, cât şi în lupta zi de zi împotriva dezastrelor şi calamităţilor naturale”.

Sursă foto: Mediafax

„Sărbătorim astăzi, 13 septembrie, «Ziua Pompierilor din România». În această zi, elogiem lupta eroică a pompierilor militari pentru apărarea idealurilor de libertate naţională a Revoluţiei Române de la 1848. De asemenea, recunoaştem şi onorăm meritele tuturor pompierilor şi sacrificiile pe care aceştia le fac pentru a asigura un climat de siguranţă pentru toţi cetăţenii”, arată în mesajul său Klaus Iohannis, potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis vineri MEDIAFAX.

Preşedintele României mai spune că „pompierii români s-au remarcat atât în momentele critice ale istoriei noastre, cât şi în lupta de zi cu zi împotriva calamităţilor şi dezastrelor naturale. Prin profesionalismul şi devotamentul dovedite în îndeplinirea misiunilor, sunteţi continuatorii tradiţiilor de glorie ale pompierilor militari care s-au jertfit pentru libertatea naţiunii române”.

Acesta precizează că pompierii reprezintă un factor important de securitate în comunităţile româneşti.

„Datorită curajului şi spiritului de sacrificiu de care daţi dovadă la datorie, reprezentaţi un important factor de securitate în cadrul comunităţilor româneşti, beneficiind de încrederea populaţiei. În această zi aniversară, îmi exprim aprecierea pentru întreaga dumneavoastră activitate şi vă îndemn să rămâneţi, în continuare, în serviciul semenilor voştri. Vă doresc sănătate şi mult succes. «La mulţi ani!»”, conchide şeful statului.