28 august 2019

Germania, Franţa şi Marea Britanie solicită Coreei de Nord să revină la negocieri

Andrei Vacaru

Germania, Franţa şi Marea Britanie au făcut apel marţi la Coreea de Nord să revină la negocierile cu Statele Unite şi au condamnat ultimele teste făcute de Phenian, informează site-ul agenţiei DPA.

Sursă foto: Mediafax

„Reiterăm condamnarea unor astfel de lansări care încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite”, se arată în comunicatul comun al celor trei state, prezentat de adjunctul ambasadorului Germaniei la ONU, Jurgen Schulz.

Comunicatul celor trei state vine la doar câteva ore după o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU referitoare la acţiunile Coreei de Nord. Celei trei ţări au solicitat Phenianului „să se angajeze să discute cu Statele Unite, aşa cum au decis preşedinţii Trump şi Kim pe 30 iunie”.

Garda de Coastă a Japoniei a informat încă de sâmbătă dimineaţă că a detectat un nou proiectil lansat de Coreea de Nord, în timp ce agenţia sud-coreeană Yonhap a relatat că au fost testate două rachete.

Potrivit analiştilor, acesta pare a fi al patrulea astfel de test realizat de Coreea de Nord de la summit-ul dintre Kim şi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, din februarie. În acel moment discuţiile privind denuclearizarea nu au dus la niciun acord.