02 aprilie 2018

Generalul Nicholas Carter, numit şef al Statului Major al armatei Marii Britanii

Mihai Draghici

Sursă foto: Mediafax

Generalul Nicholas Carter urmează să devină şeful Statului Major al armatei britanice, cea mai înaltă funcţie militară din Marea Britanie, informează BBC News online.

Generalul Nicholas Carter îl va înlocui în funcţie, din vară, pe mareşalul Stuart Peach.

Premierul Theresa May a declarat că desemnarea generalului Nicholas Carter şef al Statului Major General constituie "o alegere superbă" care conferă "o experienţă vastă".

De altfel, Theresa May a anunţat alocarea a încă 600 de milioane de lire sterline (684 de milioane euro) bugetului Ministerului Apărării în următorul an.

Generalul Nicholas Carter va fi un "remercabil şef al Statului Major într-un moment crucial pentru apărare, în contextul intensificării ameninţărilor", a declarat ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson.

Nicholas Carter s-a înrolat în armata britanică în anul 1978, participând la misiuni militare în Irlanda de Nord, Germania, Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Irak şi Afganistan.

În anul 2002, a fost director de planificare al forţei internaţionale din Afganistan. În 2003, a fost implicat în planurile pentru invadarea Irakului.