07 iulie 2018

BREAKING: MIG 21 Lancer, de la Baza 86, prăbuşit la Feteşti. MApN: Nu sunt date disponibile referitoare la starea pilotului | FOTO, VIDEO

Petriana Condrut

Un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă, între judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă".

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă, după prăbuşirea unui MIG 21 Lancer, la Feteşti, că prioritară este starea pilorului, iar aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare.

Pilotul aparatului MIG prăbuşit la baza Borcea a reuşit să se catapulteze, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

Potrivit sursei citate, avionul de vânătoare s-a prăbuşit în judeţul Călăraşi, iar pilotul s-a catapultat.

La locul producerii accidentului erau câteva mii de oameni care participau la o demonstraţie, cu ocazia Ziua Porţilor Deschise.

Potrivit unui anunţ anterior: "Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" organizează Ziua Porţilor Deschise sâmbătă, 7 iulie 2018. Intrarea este liberă şi accesul se va face începând cu ora 09.00".

Persoana care a sunat la 112 să anunţe că un avion s-a prăbuşit se afla între Drajna şi Feteşti, a anunţat ISU Ialomiţa.

Accidentul a fost confirmat şi de Ghiveci Bianca, purtător de cuvânt Poliţia Călăraşi, care a declarat, pentru MEDIAFAX, că mai multe echipaje au fost trimise în zonă.