25 iunie 2021

Aeronave Eurofighter germane au aterizat la Kogălniceanu pentru misiuni de poliţie aeriană împreună cu Typhoon britanice

Florin Jipa

Sursă foto: NATO Allied Air Command

Mai multe aeronave Eurofighter ale Forţelor Aeriene germane au aterizat, joi, la Mihail Kogălniceanu, pentru a se integra şi a opera cu aeronavele Typhoon ale Marii Britanii, anunţă Comandamentul Aerian Aliat.

Aeronavele britanice şi germane vor desfăşura misiuni de poliţie aeriană întărită. Comandamentul Aerian Aliat precizează şi faptul că dislocarea aeronavelor germane nu are legătură cu incidentul de securitate din Marea Neagră, de miercuri, când nave şi avioane ruse au tras proiectile de avertisment asupra distrugătorului britanic HMS Defender, ci este parte a unei planificări îndelungate.

Nu precizează, însă, dacă aeronavele vor participa la exerciţiul Sea Breeze, care va începe săptămâna viitoare, în Marea Neagră, şi va implica peste 5.000 de militari, din 32 de ţări, cu 32 de nave şi 40 de aeronave. Exerciţiul va avea şi o secvenţă a forţelor pentru operaţii speciale, cu peste 18 echipe planificate să participe.

Citeşte şi:

Ambasada Rusiei din Washington cere Statelor Unite şi aliaţilor să oprească exerciţiile militare Sea Breeze din Marea Neagră