13 septembrie 2022

Ziua Pompierilor din România: Au dovedit că sunt salvatori europeni

Andreea Tobias

Pompierii români au dovedit încă o dată că sunt salvatori europeni prin misiunile dificile din Grecia şi Franţa, spune premierul Nicolae Ciucă, în mesajul adresat cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

Sursă foto: Mediafax

„Celebrăm astăzi curajul, devotamentul şi tenacitatea celor care salvează vieţi şi pun umărul la reconstrucţia comunităţilor locale. De la biruinţa eroică de pe Dealul Spirii, în urmă cu 174 de ani, pompierii români au obţinut încrederea şi respectul cetăţenilor, prin misiuni de cele mai multe ori extrem de dificile. Faptul că astăzi România este un stat funcţional şi sigur se datorează inclusiv eforturilor neobosite ale celor care ne protejează şi ne salvează. Cu toţii am fost impresionaţi de profesionalismul salvatorilor, dovedit şi în ultima perioadă în care ţara noastră a fost afectată de fenomene climatice extreme - secetă, inundaţii, incendii”, se arată în mesajul prim-ministrului.

Potrivit acestuia, pompierii, în misiunile cotidiene de acordare a asistenţei medicale de urgenţă fac dovada umanităţii, gestionând provocări dintre cele mai diverse cu empatie şi respect faţă de cei aflaţi în suferinţă.

„Pregătirea lor la cele mai înalte standarde este preţuită şi la nivel internaţional. Mereu la datorie, pompierii români au dovedit încă o dată că sunt salvatori europeni. Misiunile dificile din Grecia şi Franţa, colaborarea cu echipele partenere din Europa, au demonstrat că solidaritatea şi curajul sunt valori universale, traduse în teren prin eforturi supraomeneşti şi autentice fapte de eroism.
Mulţumiri şi recunoştinţă eroilor noştri salvatori! România şi întreaga Europă contează pe dumneavoastră! La mulţi ani şi mult succes în misiunile de salvare!”, se încheie mesajul lui Ciucă.