28 aprilie 2018

Zeci de rebeli huthi,inclusiv doi lideri,au murit după un raid al coaliţiei saudite în Yemen-presă

Mircea Olteanu

Peste 50 de rebeli huthi, inclusiv doi lideri ai mişcării şiite, au decedat în urma unui raid aerian al coaliţiei coordonate de Arabia Saudită care a vizat o reuniune a liderilor insurgenţilor ce se desfăşura la Sanaa, potrivit presei saudite, citate de site-ul cotidianului The Washington Post.

Televiziunea de stat din Arabia Saudită a transmis că atacul aerian a avut loc vineri şi s-a soldat cu uciderea a peste 50 de insurgenţi, printre care şi doi lideri ai mişcării.

Postul de ştiri Al-Arabiya, deţinut de Arabia Saudită, a transmis că avioanele coaliţiei au atacat o clădire a Ministerului de Interne din capitala Yemenului, Sanaa.

Al-Masirah, un canal de televiziune prin satelit deţinut de mişcarea huthi, a confirmat că liderii rebelilor s-au întrunit vineri pentru a discuta despre funeraliile unui lider politic huthi ucis în urmă cu câteva zile într-un alt raid aerian. În ceea ce priveşte raidul aerian, canalul Al-Masirah a transmis că s-a soldat cu rănirea câtorva civili.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi, care sunt susţinuţi de Iran. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.