19 decembrie 2018

Zeci de poliţişti din statul brazilian Sao Paulo au fost arestaţi pentru presupuse legături cu traficanţi de droguri

Mircea Olteanu

Peste 50 de de poliţişti din statul brazilian Sao Paulo au fost arestaţi marţi, fiind acuzaţi că ar fi acceptat mită de la traficanţi de droguri pentru a le permite acestora să vândă droguri, au anunţat autorităţile, potrivit cotidianului The New York Times.

Sursă foto: Mediafax

Arestările au fost realizate în urma unei anchete la care au participat membri ai diviziei de investigaţii interne din cadrul Poliţiei Statului Sao Paulo şi procurorii care se ocupă cu combaterea organizaţiei mafiote Primeiro Comando da Capital (PCC), despre care se crede că este cel mai puternic cartel de droguri din Brazilia.

În după-amiază zilei de marţi au fost arestaţi 53 de membri ai Batalionului 22 din cadrul Poliţiei Statului Sao Paulo, adică aproape o zecime din efectivul acestei unităţi, potrivit procurorilor, care au precizat că, de asemenea, au fost arestaţi şi trei presupuşi membri ai PCC.

Preşedintele-ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, a promis în timpul campaniei prezidenţiale că va lua măsuri dure pentru a combate traficul de droguri şi a îndemnat public forţele de ordine să asasineze presupuşii traficanţi de droguri.

Operaţiunea de marţi, care s-a desfăşurat în unul din cele mai sigure state federale din Brazilia, evidenţiază complexitatea situaţiei cu care se confruntă autorităţile, în condiţiile în care forţele de ordine, plătite prost şi pregătite deficitar, acceptă în mod frecvent mită de la interlopi.