02 septembrie 2019

Zeci de persoane au murit în urma unui atac asupra unei închisori din Yemen

Andrei Vacaru

Zeci de persoane au fost ucise duminică în urma unui bombardament al coaliţiei formate din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite asupra unei închisori din vestul Yemenului, au informat surse din cadrul rebelilor houthi, citate de Al Jazeera.

Sursă foto: Mediafax

Yusuf al-Hadri, un purtător de cuvânt al rebelilor, a declarat că cel puţin 60 de persoane au fost ucise în urma raidurilor aeriene de duminică. De asemenea, potrivit presei din Yemen, alte 50 de persoane au fost rănite. Aproximativ 185 de prizonieri se aflau în interiorul penitenciarului respectiv în momentul atacului.

Franz Rauchenstein, directorul delegaţiei Crucii Roşii în Yemen, a declarat că este posibil ca numărul deceselor să depăşească 100. „Sunt trei clădiri lovite, iar clădirea unde se aflau deţinuţii este una dintre ele. Cei mai mulţi au fost ucişi”, a declarat Rauchenstein.

Într-un comunicat difuzat la televiziunea saudită de stat, Coaliţia a informat că a lansat mai multe atacuri aeriene duminică în Yemen împotriva unor ţinte militare din vestul ţării, în urma cărora un depozit în care se aflau rachete şi drone a fost distrus.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii houthi de patru ani în ţara din Peninsula Arabă pentru a încerca să readucă la putere guvernul recunoscut pe plan internaţional, într-un conflict văzut ca un război de la distanţă între Arabia Saudită şi Iran.