21 mai 2019

Zeci de persoane au fost ucise în urma unui contraatac al rebelilor în nord-vestul Siriei

Andrei Vacaru

Zeci de persoane au fost ucise în nord-vestul Siriei după ce rebelii din regiune au lansat un contraatac marţi împotriva forţelor pro-guvernamentale, potrivit unui raport al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Al Jazeera.

Sursă foto: Mediafax

Confruntările din oraşul Kafr Nabuda, situat în nordul provinciei Hama, au dus la moartea a 26 de luptători pro-guvernamentali şi a 18 rebeli, potrivit sursei citate. Forţele guvernamentale siriene au obţinut controlul asupra oraşului pe 8 mai.

De asemenea, SANA, agenţia oficială siriană de presă, a informat că „grupări teroriste”, un termen folosit de presa loială regimului Assad pentru a descrie grupările armate de opoziţie, a lansat mai multe rachete către oraşul Alep, rănind şase civili.

Aproximativ 200.000 de persoane din nord-vestul Siriei au fost nevoite să părăsească regiunea ca urmare a intensificării conflictului dintre rebeli şi forţele guvernamentale siriene, susţinute de Rusia. Regiunea este controlată în mare parte de către Hay'et Tahrir al-Sham (HTS), o grupare armată care a fost anterior afiliată grupării al-Qaeda.