09 aprilie 2019

Zeci de morţi în confruntările militare din Tripoli

Mihai Draghici

Cel puţin 47 de persoane au murit, iar alte 181 au fost rănite în confruntările militare de la periferia capitalei Libiei, Tripoli, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de cotidianul Le Figaro.

Printre victime figurează civili, inclusiv doi medici, a declarat, la Geneva, Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS.

Reprezentanţii Naţiunilor Unite se tem că civilii ar putea fi utilizaţi ca scuturi umane în confruntările militare.

"Poporul libian este blocat de mult timp între numeroase grupuri de gherilă, iar cei mai vulnerabili suferă cele mai grave abuzuri. Îndemn toate părţile să evite noi violenţe şi vărsarea de sânge", a declarat Michelle Bachelet. comisarul ONU pentru Drepturile Omului.

Mii de persoane au fost evacuate din cauza confruntărilor militare din zona oraşului Tripoli, a anunţat luni Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Angajaţii Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi sunt pe teren şi vor lua măsuri pentru salvarea persoanelor rămase captive în zonele de confruntări militare.

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.