31 iulie 2020

Zeci de arme letale şi peste 1.000 de cartuşe, găsite după percheziţii în Bistriţa şi Maramureş

Laura Buciu

Poliţiştii au descoperit un adevărat arsenal, în urma unor percheziţii în judeţele Bistriţa-Năsăud. Au fost confiscate 22 de arme letale şi peste 1.000 de cartuşe deţinute ilegal, şapte persoane fiind reţinute.

Sursă foto: Profimedia

Şase percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Bistriţa-Năsăud, joi, la persoane bănuite infracţiuni la regimul armelor şi al muniţiilor, la regimul vamal şi al materiilor explozive.

Oamenii legii au confiscat 22 de arme, şapte dintre ele aflate în circuitul ilegal, iar celelalte, deţinute legal, dar folosite în activităţi ilegale.

Au mai fost ridicate aproximativ 1.000 de cartuşe pentru arme militare, de vânătoare şi de tir sportiv, un kilogram de pulbere de vânătoare din categoria materiilor explozive şi 800 de capse de iniţiere.

De asemenea, poliţiştii au ridicat şi sute de componente de armă (196 de paturi pentru armă, 60 de ulucuri pentru armă), o instalaţie artizanală de fabricat alcool, 4 telefoane mobile, 25 de trofee, carne de vânat, precum şi 9.000 de euro.

„În fapt, persoanele implicate ar fi achiziţionat arme şi muniţie din afara ţării, pe care le-ar fi introdus ilegal pe teritoriul României. Ulterior, le-ar fi folosit la acţiuni de braconaj. Totodată, una dintre persoane este bănuită că ar efectuat fără drept operaţiuni de reparare, reglare şi înlocuire a unor piese pentru arme letale cu destinaţia vânătoare, într-un atelier improvizat, la locuinţa sa fiind descoperite şi ridicate mai multe componente de armă”, arată, vineri, IGPR, într-un comunicat de presă.

Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 65 de ani, au fost duse la audieri, iar ulterior a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentaţi, vineri, instanţei, pentru măsuri preventive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale al inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.