31 iulie 2018

WSJ: Donald Trump i-a cerut lui John Kelly să rămână şef al Cancelariei prezidenţiale

Mihai Draghici

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a invitat pe şeful Cancelariei prezidenţiale, John Kelly, să rămână în funcţie până în anul 2020, pe fondul reducerii tensiunilor dintre cei doi, afirmă oficiali de la Casa Albă citaţi de publicaţia The Wall Street Journal.

John Kelly le-a transmis colegilor că a acceptat să rămână în funcţie, au declarat surse de la Preşedinţia SUA.

John Kelly a marcat luni un an de la numirea în funcţia de şef al Cancelariei prezidenţiale, dar existau zvonuri că ar vrea să demisioneze, după disensiunile pe care le-a avut cu preşedintele Donald Trump. Anunţul a fost făcut în contextul în care tensiunile între John Kelly şi Donald Trump s-au redus în ultimele săptămâni.

În ultimele luni, Donald Trump s-a consultat cu unii consilieri pentru desemnarea unui alt şef al Cancelariei prezidenţiale, printre persoanele luate în considerare numărându-se Nick Ayers şi Mick Mulvaney.

În cazul în care John Kelly rămâne în funcţie până în 2020, va fi unul dintre şefii Cancelariei prezidenţiale cu mandatul cel mai îndelungat. Un oficial de la Casa Albă a atras atenţia că, în pofida anunţului, John Kelly s-ar putea retrage din funcţie din cauza unor circumstanţe excepţionale.