23 octombrie 2018

Vladimir Putin vrea o nouă întâlnire cu Donald Trump

Mihai Draghici

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis marţi, la întâlnirea cu John Bolton, consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, că ar vrea o nouă întâlnire cu omologul său din SUA, Donald Trump, sugerând că întrevederea ar putea avea loc în noiembrie, La Paris.

Sursă foto: Mediafax

Vladimir Putin şi Donald Trump urmează să participe la un eveniment programat la Paris pe 11 noiembrie, pentru comemorarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin a semnalat disponibilitatea de a se întâlni cu Donald Trump cu această ocazie.

John Bolton a apreciat că Donald Trump va accepta oferta. Oficialul american a precizat că a discutat cu Vladimir Putin inclusiv despre ingerinţele în procesul electoral din Statele Unite, argumentând că astfel de acţiuni sunt contraproductive pentru Rusia, conform agenţiei Reuters.

John Bolton a dat asigurări că, în contextul eventualei retrageri din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), Washingtonul este departe de o decizie în sensul instalării unor noi sisteme de rachete în Europa.

Kremlinul cataloghează drept "interesantă" întâlnirea lui Vladimir Putin cu John Bolton

"Discuţiile au fost profesionale, destul de substanţiale, aş spune interesante. Percepem vizita domnului Bolton ca fiind un semnal că Administraţia Donald Trump, în pofida situaţiei generale a relaţiilor bilaterale, este pregătită pentru menţinerea dialogului. Şi noi avem aceeaşi disponibilitate şi intenţie", a declarat Iuri Uşakov, consilier prezidenţial rus pentru Afaceri Externe.