12 octombrie 2018

Vladimir Putin vrea destrămarea Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene, avertizează Joseph Biden

Mihai Draghici

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, are obiectivul destrămării Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene, avertizează fostul vicepreşedinte american Joseph Biden.

Sursă foto: Mediafax

Într-un discurs rostit la un eveniment organizat de Chatham House, în Londra, Joseph Biden a avertizat că "Rusia este în declin, dar este agresivă".

"Ruşii utilizează toate instrumentele pe care le au la dispoziţie pentru a destabiliza şi a genera disensiuni", a afirmat Joseph Biden, citat de publicaţia britanică Express.

"În opinia mea, obiectivul final al lui Vladimir Putin este destrămarea NATO şi a Uniunii Europene, mai degrabă decât reînfiinţarea Uniunii Sovietice", a subliniat Joseph Biden.

Preşedintele Rusiei "ar prefera să gestioneze situaţia unor state individuale, decât a unui Occident unificat, puternic şi democratic", a explicat Biden.

Joseph Biden, care a fost vicepreşedinte al SUA în mandatele preşedintelui Barack Obama, nu a exclus posibilitatea de a candida în scrutinul prezidenţial din 2020. Politicianul democrat este preferat de mai mulţi alegători decât preşedintele Donald Trump în perspectiva scrutinului prezidenţial din 2020, conform unui sondaj de opinie prezentat în august.