15 mai 2019

Vladimir Putin îndeamnă Administraţia din Iran să respecte Acordul nuclear semnat cu marile puteri

Mihai Draghici

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, miercuri, că a îndemnat Administraţia din Iran să respecte Acordul atomic semnat cu marile puteri dar contestat de Statele Unite.

Sursă foto: Mediafax

"Europa nu poate face nimic pentru salvarea Acordului nuclear", dar, dacă Administraţia de la Teheran va începe să revină asupra respectării angajamentelor, "toată lumea va atribui vina Iranului", a declarat Vladimir Putin, citat de agenţia Associated Press.

Liderul de la Kremlin a subliniat că este mulţumit că Rusia a contribuit la elaborarea Acordului nuclear, dar a subliniat că Moscova "nu este o echipă de salvare". "Nu putem face orice, deoarece nu depinde de noi în totalitate", a spus Putin.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.