01 septembrie 2018

Vladimir Putin consideră uciderea liderului rebelilor din Ucraina un act „crud”

Bianca Pavaluca

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că uciderea lui Alexander Zakharchenko, liderul rebelilor separatişti din estul Ucrainei este un act „crud”, menit să destabilizeze pacea fragilă din zonă, relatează Reuters.

Vladimir Putin nu a acuzat guvernul Ucrainei de orchestrarea atacului mortal. Acesta a trimis condoleanţe familiei lui Zakharchenko.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zakharova, a declarat că autorităţile de la Kiev sunt responsabile de moartea lui Zakharchenko.

Conform declaraţiei acesteia, moartea liderului arată că autorităţile din Kiev au decis să se implice într-o „luptă sângeroasă” şi şi-au încălcat promisiunile de pace.

Liderul separatiştilor din regiunea Donetsk din estul Ucrainei, Alexander Zakharchenko, a fost ucis vineri într-o explozie dintr-o cafenea din capitala regiunii Donetsk, conform unei surse din administraţia separatistă.

Alexander Zakharchenko, în vârstă de 42 de ani, a devenit lider al Republicii Populare Donetsk în anul 2014.

Decesul acestuia a fost raportat de agenţia de presă a rebelilor, Donetsk Republic. Conform informaţiilor oferite de agenţie, auto-proclamatul lider a murit „în urma unui act terorist”.