10 august 2018

Vladimir Putin a discutat cu Consiliul rus de Securitate despre sancţiunile impuse de Statele Unite

Bianca Pavaluca

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat vineri cu Consiliul rus de Securitate despre sancţiunile impuse de Statele Unite şi posibile măsuri de retorsiune împotriva acestora, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Departamentul de Stat din Statele Unite a anunţat miercuri impunerea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, după ce a stabilit că Rusia este responsabilă de atacul neurotoxic comis în martie în Marea Britanie vizându-l pe fostul agent secret rus Serghei Skripal.

Vladimir Putin şi reprezentanţii Consiliului de Securitate au declarat că noile sancţiuni sunt „absolut ilegale” din punctul de vedere al legislaţiei internaţionale.

Ambasada Rusiei la Washington a catalogat drept "draconice" noile sancţiuni impuse de SUA, adăugând că aceste restricţii se bazează pe "acuzaţii fanteziste".

De asemenea, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că sancţiunile sunt "în mod categoric inacceptabile" şi "contrare dreptului internaţional", dar Moscova însă speră la dezvoltarea unor relaţii constructive cu Washingtonul.