30 aprilie 2019

Viorica Dăncilă va participa la Marşul Internaţional al Vieţii, în cadrul unei vizite în Republica Polonă

Diana Grigore

Premierul Viorica Dăncilă se va afla miercuri şi joi în Polonia, unde va participa la Conferinţa şefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală şi de Est şi la Marşul Internaţional al Vieţii. Premierul va fi însoţi de ambasadorul israelian David Saranha şi de Tova Ben Nun-Cherbis.

Sursă foto: Mediafax

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, va efectua, în perioada 1-2 mai 2019, o vizită în Republica Polonă, care va avea două momente principale. Astfel, în data de 1 mai, premierul Viorica Dăncilă va participa la Conferinţa şefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală şi de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004, organizată la Varşovia. La Conferinţă vor fi prezenţi prim-miniştri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia şi Ungaria”, transmite Executivul.

Pe 2 mai, premierul va fi prezent la Marşul Internaţional al Vieţii.

„Cel de-al doilea segment al vizitei se va desfăşura în data de 2 mai şi constă în participarea prim-ministrului României la Marşul Internaţional al Vieţii, eveniment educaţional anual care presupune parcurgerea pe jos a distanţei de la Auschwitz la Birkenau. De asemenea, premierul va participa la Ceremonia comemorativă de la Birkenau, alături de lideri ai comunităţii internaţionale, oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai cultelor religioase, organizaţii de studenţi şi copii”, mai transmite Guvernul.

Potrivit Executivului, alături de delegaţia oficială română prezentă la Auschwitz-Birkenau, vor mai participa la acest eveniment David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, precum şi Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinte şi fondator al Complexului Educaţional Lauder-Reut, împreună cu un grup de copii din România.