19 septembrie 2019

Viorica Dăncilă: PSD susţine ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare

Ana Petrescu

Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că PSD susţine ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu fie aplicată şi pensiilor militare, precizând că pensiile militare de stat trebuie să rămână pe sistemul de impozitare care este în vigoare.

Sursă foto: Mediafax

„Partidul Social Democrat susţine ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională”, a scris Viorica Dăncilă, joi, pe Facebook.

Premierul a mai spus că avem o datorie morală faţă de cadrele militare, ca stat membru al NATO.

„Ca ţară membră a NATO, avem o datorie morală faţă de cadrele militare în activitate, în rezervă şi în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislaţiei europene. În majoritatea statelor UE şi NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a conchis liderul PSD.

Senatul a aprobat, miercuri, proiectul legislativ iniţiat de Eugen Teodorovici privind impozitatea pensiilor speciale, care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30% din sumă.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, ca prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.