16 iulie 2019

Viorica Dăncilă l-a asigurat pe David Sassoli că România va susţine avansarea proiectului european

Ana Petrescu

Viorica Dăncilă a avut, marţi, o întrevedere la Strasbourg cu David Sassoli. Premierul l-a asigurat pe preşedintele Parlamentului European, că România va sprijini avansarea proiectului european şi va continua să militeze pentru consolidarea unităţii şi coeziunii în cadrul acestuia.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată la Strasbourg pentru prezentarea bilanţului Preşedinţiei române a Consiliul Uniunii Europene în plenul Parlamentului European, a avut astăzi, 16 iulie 2019, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli. Premierul român l-a felicitat pe David-Maria Sassoli pentru desemnarea sa în această funcţie şi a transmis mulţumiri Parlamentului European pentru strânsa cooperare avută pe durata mandatului Preşedinţiei române a Consiliului.

Totodată, a exprimat convingerea că şi în noua legislatură cooperarea interinstituţională între autorităţile de la Bucureşti şi Parlamentul European va continua, contribuind astfel la consolidarea proiectului european”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Referitor la rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European, şeful Executivului a apreciat că prezenţa crescută la vot şi faptul că forţele pro-europene au reuşit să câştige sprijinul majoritar al cetăţenilor sunt semnale pozitive, care trebuie valorificate în anii următori, în sensul apropierii instituţiilor europene de cetăţeni şi al obţinerii de rezultate cu impact direct asupra calităţii vieţii acestora.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat sintetic rezultatele Preşedinţiei române a Consiliului, subliniind faptul că aceste rezultate contribuie la îndeplinirea obiectivelor majore la nivel european, în linie cu direcţiile de acţiune recent stabilite prin noua Agendă Strategică.

De asemenea, şeful Executivului „a arătat că, şi în continuare, România va sprijini avansarea proiectului european şi va milita pentru întărirea unităţii şi a coeziunii în cadrul acestuia”, conchide sursa citată.

Viorica Dăncilă a prezentat, marţi, în PE, bilanţul Preşedinţiei României la Consiliul UE. Printre cele 90 de dosare finalizate amintite de premier se află adoptarea cadrului de sancţiuni privind atacutile cibernetice, dar şi acţiunile de combatere a antisemitismului, xenofobiei şi dezinformării.