29 iulie 2019

Viorica Dăncilă, de Ziua Imnului: Atitudinea românească în faţa istoriei trebuie încurajată şi cultivată

Diana Grigore

Viorica Dăncilă a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Imnului Naţional, afirmând că dragostea generaţiei viitoare pentru simbolurile naţionale ale României trebuie întărită.Premierul a adăugat că dimensiunea fundamentală a atitudinii româneşti în faţa istoriei trebuie încurajată şi cultivată.

Sursă foto: Mediafax

„Astăzi (luni-n.r) este ziua dedicată Imnului Naţional al României, expresie a conştiinţei naţionale care se afirma în zilele revoluţiei paşoptiste, căreia România de astăzi îi datorează un pas major pe drumul spre independenţă, unitate şi garantare a libertăţilor cetăţeneşti. În cele mai înălţătoare momente ale devenirii naţiunii române, de la Războiul de Independenţă până la Revoluţia din 1989, -Deşteaptă-te române- a fost intonat spontan şi a răsunat din mii de piepturi, întărind coeziunea poporului român în aspiraţiile sale legate de identitate şi libertate”, transmite Viorica Dăncilă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Premierul a adăugat că dragostea generaţiilor viitoare pentru simbolurile naţionale ale României trebuie întărită.

„Astăzi, intonarea Imnului Naţional al României în cadrul ceremoniilor şi evenimentelor oficiale arată tuturor că naţiunea română este una puternică, liberă şi demnă. Îi salut şi îi felicit, cu acest prilej, pe toţi cei care cinstesc Ziua Imnului Naţional al României. Respectul pentru trecutul eroic este o dimensiune fundamentală a atitudinii româneşti în faţa istoriei, care trebuie încurajată şi cultivată, astfel încât conştiinţa naţională să rămână vie în sufletul tuturor celor care simt şi trăiesc româneşte. Să întărim dragostea generaţiilor viitoare pentru simblourile naţionale ale României! La mulţi ani!”, mai transmite Dăncilă.

Ziua Imnului naţional al României e sărbătorită pe 29 iulie, din 1998. De-a lungul timpului nu mai puţin de 6 piese au îndeplinit oficial acest rol simbolic, una dintre ele reprezentând statul pentru mai bine de şase decenii.