13 iunie 2019

Viorica Dăncilă a vorbit despre securitatea Orientului Mijlociu cu ministrul de externe al Emiratelor Arabe

Andrei Ilinca

Premierul Viorica Dăncilă a avut joi o întrevedere cu ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, în cadrul căreia au discutat despre perspectivele relaţiilor economice şi comerciale bilaterale şi securitatea Orientului Mijlociu, anunţă Guvernul.

Sursă foto: Mediafax

„În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a stadiului şi perspectivelor relaţiilor economice şi comerciale bilaterale. Astfel, discuţiile au reliefat interesul comun pentru dezvoltarea şi consolidarea cooperării bilaterale în ansamblul acesteia, în cadrul oferit de "Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite”, precizează Guvernul, într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Viorica Dăncilă s-a declarat mulţumită de parcursul ascendent al relaţiei bilaterale şi a evidenţiat necesitatea menţinerii, pe mai departe, a ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt.

„Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat satisfacţia faţă de parcursul ascendent al relaţiei bilaterale, context în care a evidenţiat necesitatea menţinerii, pe mai departe, a ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt. De asemenea, a subliniat importanţa continuării demersurilor pentru identificarea de noi oportunităţi concrete de amplificare a raporturilor de cooperare în domenii de interes comun, cu accent pe cel al investiţiilor”, potrivit sursei citate.

Sursa menţionată mai precizează că în cadrul întrevederii a avut loc şi un schimb de opinii asupra evoluţiilor regionale şi internaţionale recente, iar accentul a căzut pe situaţia politică şi de securitate în Orientul Mijlociu.