09 octombrie 2019

Viorica Dăncilă a vorbit cu ministrul Apărării al Macedoniei de Nord despre parcursul european al ţării

Diana Grigore

Premierul Viorica Dăncilă a avut, marţi, o întrevedere cu ministrul Apărării Naţionale din Macedonia de Nord, Radmila Sekerinska-Jankovska. Discuţiile au vizat parcursul european al Macedoniei de Nord, context în care România şi-a arătat susţinerea.

Sursă foto: Mediafax

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Apărării Naţionale din Republica Macedonia de Nord, Radmila Sekerinska-Jankovska, aflată în vizită la Bucureşti. (...) Pe agenda de discuţii a întrevederii s-a regăsit, de asemenea, tema parcursului european şi euro-atlantic al Republicii Macedonia de Nord. Cu referire la acest subiect, şeful Executivului român a arătat că România a fost unul dintre primele state care au ratificat protocolul de aderare la NATO al Macedoniei de Nord (martie 2019) şi s-a arătat încrezătoare că cele două state vor avea o cooperare excelentă în cadrul Alianţei. Totodată, a evidenţiat atenţia acordată de România extinderii Uniunii Europene pe perioada exercitării mandatului Preşedinţiei Consiliului şi a reafirmat sprijinul ferm acordat Macedoniei de Nord în parcursul său european”, transmite Guvernul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Un alt subiect a vizat creşterea schimburilor comperciale dintre România şi Macedonia de Nord.

„Cei doi oficiali au apreciat dialogul politic bilateral din ultima perioadă, amintind recentele contactele la nivel de prim-ministru, viceprim-ministru şi ministru al afacerilor de externe. De asemenea, au exprimat satisfacţia faţă de creşterea constantă a schimburilor comerciale dintre România şi Republica Macedonia de Nord, arătând că, dat fiind potenţialul economic al celor două state, există încă posibilitatea dezvoltării acestora”, se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte relaţiile în domeniul apărării, „Viorica Dăncilă şi-a exprimat convingerea că acestea se vor intensifica în continuare, ca urmare a dialogului direct între cei doi miniştri ai apărării”.