20 iunie 2019

Viorica Dăncilă a anunţat că va prezenta, în Parlamentul European, rezultatele Preşedinţiei României la Consiliul UE

Diana Grigore

Viorica Dăncilă a anunţat că va prezenta rezultatele Preşedinţiei României la Consiliul UE la începutul lunii iulie, în sesiunea plenară a Parlamentului European. Premierul a afirmat că România a contribuit la adoptarea a 56 de concluzii ale Consiliului în domenii precum combaterea terorismului.

Sursă foto: Mediafax

„Preşedinţia Română a Consiliului UE se apropie de final. La nivelul majorităţii formatelor de Consiliu a avut loc deja predarea ştafetei viitoarei preşedinţii finlandeze.(...) Dincolo de dosarele legislative pe care le-am închis în ultima perioadă am contribuit la adoptarea a 56 de concluzii ale Consiliului în domenii precum relaţiile externe ale UE, combaterea terorismului, schimbările climatice, educaţie, strategiile regionale sau politica industrială a UE. De asemenea, Preşedinţia română a Consiliului UEa elaborat şi prezentat recent o versiune revizuită a documentului de negociere privind viitorul buget pe termen lung al Uniunii , care a fost discutată în cadrul Consiliului din 18 iunie. Voi prezenta rezultatele finale într-un cadru oficial la nivel european, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la începutul lunii iulie”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la începutul şedinţei de guvern.

Şeful Executivului a afirmat că România şi-a îndeplinit cu succes obiectivele propuse pentru conducerea Consiliului UE.

„Ne-am îndeplinit cu succes mandatul şi obiectivele pe care ni le-am propus. Prin eforturile echipei guvernamentale am dovedit capacitatea de a gestiona dosare complexe şi de a lua decizii benefice pentru cetăţenii europeni, unele cu impact şi vizibilitate mai mare în plan public, altele mai puţin mediatizate, dar la fel de importante. Bilanţul general provizoriu la acest moment, dat fiind că activitatea noastră continuă, este unul substanţial”, a completat Dăncilă.

România deţine, de la începutul lunii ianuarie, Preşedinţia Consiliului UE până la 1 iulie 2019.

România a închis, în perioada Preşedinţiei Consililui UE, 90 de dosare legislative, arată datele preliminare. Printre dosarele închise se află setul de măsuri în vederea combaterii discriminării, finalizarea discuţiilor pe Directiva Gaze Naturale şi actualizarea legislaţiei copyright.