11 septembrie 2018

Viktor Orban: Ungaria nu va accepta "ameninţări" din partea UE şi nu va deveni "patria imigraţiei"

Mihai Draghici

Ungaria nu va accepta "ameninţări" şi nu va deveni "patria imigraţiei", a afirmat marţi după-amiază, în Parlamentul European, premierul ungar, Viktor Orban, în contextul procedurilor în sensul sancţionării Guvernului de la Budapesta.

"Ungaria va fi condamnată pentru că a decis că nu va fi patria imigraţiei. Dar noi nu vom accepta ameninţări şi acte de şantaj din partea forţelor proimigraţie: ne vom apăra frontierele, vom opri imigraţia clandestină", a afirmat Viktor Orban, citat de site-ul cotidianului La Repubblica.

"Noi ne vom apăra frontierele şi doar noi putem decide alături de cine trăim. Am oprit sute de mii de imigranţi clandestini şi am apărat Ungaria şi Europa. Cetăţenii ungari au decis că patria noastră nu va fi patria imigraţiei", a subliniat Viktor Orban.

Ungaria riscă să fie sancţionată de Uniunea Europeană pentru abordarea faţă de imigraţie, pe fondul criticilor privind încălcarea normelor statului de drept. Guvernul de dreapta de la Budapesta este acuzat că încalcă normele fundamentale ale Uniunii Europene.