03 octombrie 2022

VIDEO Ucraina a mai eliberat trei localităţi

Florin Jipa

După eliberarea oraşului Liman, un important nod de comunicaţii din nordul Doneţk-ului, forţele militare ucrainene au anunţat că au reuşit să-i alunge pe ruşi din alte trei localităţi, Torske din regiunea Doneţk şi Arhanhelske şi Miroliubivka din Herson, conform publicaţiei Kyiv Independent. În acest moment, militarii ucraineni au luat cu asalt Kremina din regiunea Lughansk, mai spune sursa citată.

Chiar dacă Putin a semnat decretul de anexare a patru regiuni din Ucraina, Duma de stat urmând să voteze astăzi, iar camera superioară a Parlamentului rus, Consiliul Federaţiei, marţi, ratificarea tratatelor internaţionale de alipire, pe front situaţia este în favoarea Ucrainei, armata rusă fiind în degringoladă.

Volodimir Zelenski a menţionat cele două aşezări în discursul său nocturn, atunci când a mulţumit unor unităţi specifice ale forţelor ucrainene pentru că s-au distins pe linia frontului.

Anterior, în discursul său, Zelenski a spus, fără a oferi detalii, că succesul forţelor ucrainene nu se limitează la Lyman, în regiunea Doneţk.

El a mai spus că răpirea directorului general al centralei nucleare Zaporizhzhia, ocupată de ruşi în Ucraina, a fost un act de terorism. „Acesta este un alt exemplu de act clar de teroare rusă, pentru care statul terorist trebuie să suporte o pedeapsă din ce în ce mai mare", a declarat Zelenski. O patrulă rusă l-a reţinut vineri pe Ihor Murashov, potrivit companiei de stat care se ocupă de centrala electrică, iar Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a declarat că Rusia a confirmat această acţiune.