15 septembrie 2021

VIDEO | Trafic de imigranţi. Poliţia de Frontieră Română a depistat 24 de cetăţeni indieni în diferite locuinţe din Timiş. Aceştia voiau să ajungă în vestul Europei

Andreea Soare

Poliţiştii români de frontieră au depistat 24 de cetăţeni indieni în mai multe locuinţe din judeţul Timiş, se arată pe site-ul instituţiei. Potrivit comunicatului, aceştia aveau drept destinaţie finală ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiş, un cetăţean român care a adăpostit douăzeci şi patru cetăţeni din India în încercarea lor de a trece ilegal frontiera spre vestul Europei. Cetăţeanul român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii  migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, au identificat pe raza localităţii Moşniţa Nouă - jud. Timiş, într-un imobil, mai multe persoane care provin din India, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Cei în cauză precum şi proprietarul imobilului, un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru verificări.

În cadrul verificărilor, cetăţeanul român a precizat că mai deţine un imobil pe raza localităţii Timişoara, unde au mai fost depistaţi alţi cetăţeni străini care au fost conduşi la sediul instituţiei pentru verificări.

La sediul I.T.P.F. Timişoara a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic  cetăţenilor străini  şi cetăţeanului român.

La cercetări s-a stabilit că cele 24 de persoane descoperite în locaţiile respective sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetăţeanul român prelua grupuri de migranţi din zona publică a municipiului Timişoara, le oferea cazare în imobilele deţinute, iar ulterior pe unii dintre ei îi transporta în apropierea frontierei de vest a ţării în scopul lor de a trece ilegal frontiera spre vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  trafic de migranţi pentru cetăţeanul român, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Cetăţenii indieni urmează să fie preluaţi de către Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Timiş conform procedurilor legale.