28 aprilie 2020

VIDEO. Pentagonul a publicat imagini video cu „fenomene aeriene neidentificate” surprinse de piloţii Forţelor Navale

Andreea Soare

Pentagonul a publicat oficial trei imagini video, care prezintă „fenomene aeriene neidentificate” surprinse de piloţii Forţelor Navale, în urmă cu ceva timp, şi care fuseseră publicate anterior de o companie privată, relatează CTV News.

Imaginile prezintă ceea ce par a fi obiecte zburătoare neidentificate, care se deplasează rapid în timp ce sunt surprinse de camerele cu raze infraroşii. Două dintre videoclipuri prezintă şi reacţiile piloţilor, care sunt surprinşi de rapiditatea cu care se mişcă obiectele. Una dintre voci crede că ar putea fi vorba de o dronă.

Marina americană a mai susţinut veridicitatea imaginilor video, în septembrie anul trecut. Aceştia le-au publicat oficial acum „pentru a clarifica orice neînţelegere din partea publicului cu privire la veridicitatea acestor imagini care au circulat pe internet sau la existenţa mai multor imagini de acest fel”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough, citat de CTV News.

„După o analiză serioasă, departamentul a stabilit că publicarea autorizată a acestor imagini video neclasificate nu prezintă capabilităţi sau sisteme sensibile”, a continuat acesta, „şi nu cer alte investigaţii a efectelor spaţiului aerian militar provocate de fenomenul aerian neidentificat”.

Marina are, în prezent, un ghid pentru cum pot piloţii să răspundă în momentul în care cred că au văzut un Obiect Zburător Neidentificat (OZN).

În 2017, unul dintre piloţii care au văzut aceste obiecte neidentificate în 2014 a declarat pentru CNN că acesta se deplasa într-un mod nemaivăzut şi inexplicabil. „Pe măsură ce mă apropiam de el... accelera rapid spre sud, apoi a dispărut în mai puţin de două secunde”, a declarat David Fravor, pilotul (r) al Marinei.

„Este posibil să nu fim singuri aici”

Luis Elizondo, fostul şef al programului clasificat, lansat de Pentagon în 2007 şi încheiat în 2012, care studia astfel de fenomene, a declarat pentru CNN, în 2017, că personal consideră că „sunt dovezi serioase care indică faptul că s-ar putea să nu fim singuri aici (n.n. pe Terra)”.

Potrivit acestuia, obiectele pe care le-au întâlnit piloţii prezintă caracteristici care nu se încadrează în niciun inventar al SUA sau într-un inventar străin. Mai mult decât atât, Elizondo şi-ar fi dat demisia din cadrul Departamentului de Apărare în semn de protest împotriva secretelor din jurul acestui program.

Sursă video- NAVAIR