19 mai 2022

VIDEO: Gheorghe Savu, director Damen Naval România: România are prin Damen capacitatea de a produce orice tip de navă militară de suprafaţă

Andreea Soare

Compania Damen se numără printre expozanţii evenimentului BSDA, care se desfăşoară în perioada 18-20 mai în Bucureşti, la Romaero. Gheorghe Savu, director Damen Naval România, a declarat pentru Aleph News că România poate produce prin Damen orice tip de navă militară de suprafaţă.

”Damen este cel mai mare investitor din industria navală românească şi singurul producător de nave militare după 1990 în România. Damen produce, prin şantierul său de la Galaţi, cele mai moderne şi mai complexe nave militare. În spate, avem cel mai mare spărgător şi cel mai complex şi modern construit vreodată în lume. Această navă a fost proiectată integral la Galaţi, în institutul nostru de proiectări, şi a fost construită la Galaţi. De asemenea, producem nave militare complexe, moderne pentru multe state NATO. Am proiectat până acum 30 de nave militare mari, pentru 15 state, multe fiind state NATO şi UE. România are, prin Damen, capacitatea de a produce orice tip de navă militară de suprafaţă. Practic, noi putem îndeplini orice cerinţă a Forţelor Navale Româneşti în ceea ce priveşte proiectarea şi producţia de nave militare”, a declarat Gheorghe Savu, directorul Damen Naval România, în cadrul unui interviu acordat postului TV Aleph News, la BSDA.