08 februarie 2022

VIDEO. Exerciţii militare de amploare în Ucraina

Andreea Soare

La mai multe poligoane din ţară, forţele ucrainene desfăşoară exerciţii tactice, implicând unităţi de genişti, precum şi tanchişti şi operatori de artilerie antitanc, scrie Ukrinform, citând un mesaj publicat de Comandamentul Forţelor Întrunite ale Ucrainei.

Sursă foto: Facebook/Captură ecran

Generalul-locotenent Serhii Naiev, comandantul Forţelor Întrunite din Ucraina, a declarat că experienţa Operaţiei Anteroriste şi a Operaţiei Forţelor Întrunite (JFO) a demonstrat că tancurile rămân elementele principale ale operaţiei ofensive.

 

 

„De fiecare dată când ne antrenăm, trebuie să obţinem cel mai scurt timp între procesul de decizie a comandantului, luarea acesteia şi îndeplinirea de către echipele de tanchişti şi artilerişti”, a declarat Naiev.

Rusia este acuzată că a mobilizat peste 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie sau de o lovitură de stat. Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.