19 mai 2022

VIDEO. Andrei Oprina, Directorul Institutului pentru Tehnologie Avansată: ITA încurajează cooperarea cu start-upurile româneşti

Andreea Soare

Andrei Oprina, Directorul Institutului pentru Tehnologie Avansată, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Aleph News, despre activitatea ITA (Institutul pentru Tehnologie Avansată) şi colaborarea dintre institut şi mediul privat şi academi.

Sursă foto: Mediafax

„Institutul pentru Tehnologie Avansată este unitatea specializată a SRI care se ocupă de tehnologie. Practic, noi stabilim traiectoria SRI, aducem cele mai bune tehnologii în serviciu. Ca să facem acest lucru, noi cooperăm foarte mult cu mediul academic, cu mediul privat, cu start-upuri şi dezvoltăm şi pe cont propriu  foarte multe tehnologii în beneficiul ofiţerilor de informaţii”, a declarat Andrei Oprina, pentru Aleph News, la BSDA.

Potrivit acestuia, investiţiile în acest domeniu se ridică undeva la câteva milioane de euro, întrucât este vorba despre un domeniu costisitor şi este o cercetare de nişă.

Produsele dezvoltate de ITA în colaborare cu mai multe start-upuri româneşti pot fi văzute la standul SRI, din cadrul BSDA.