07 ianuarie 2021

VIDEO: Am aflat cine este în fotografia care a intrat în top nouă într-un clasament făcut de NATO. Interviu cu sublocotenent Gabriela Voican

Florin Jipa

O fotografie cu sublocotenentul Gabriela Voican a intrat în top nouă într-un clasament făcut de NATO cu imaginile care au impresionat cel mai mult pe reţelele sociale.

Gabriela ne explică ce făcea în momentul fotografierii: „În momentul acela mă aflam în Poligonul Hohenfels din Germania, eram cu batalionul la un exerciţiu multinaţional, Saber Junction 2020, iar în momentul fotografiei eram într-o operaţie ofensivă, împreună cu plutonul meu trebuia să atacăm nişte poziţii ale brigăzii americane care se certifica. Îi coordonam şi îi comandam. Eram prin pădure şi era ziua.”

Sublocotenentul Voican Gabriela ne spune şi de ce fotografia a atras atât de mult atenţia.

„Consider că a atras atât de mult atenţia deoarece sunt femeie, că nu sunt un om care să aibă o înălţime foarte mare, datorită echipamentului, aveam echipamentul complet, dar şi cumva a patosului pe care îl exprima poza respectivă, de expresia mea facială”.

În timpul liber, Gabriela mi-a mai spus că, la cei 23 de ani ai săi, îi place foarte mult „să petreacă timpul cu familia, să citească şi să meargă pe munte.”