22 februarie 2021

Viceprim-ministrul Ucrainei, deranjat că a fost pus de organizatorii IDEX 2021 să stea alături de aliatul lui Putin, Ramzan Kadyrov, la ceremonia de deschidere a expoziţiei

Andreea Soare

Viceprim-ministrul ucrainean şi Ministrul pentru Industrii Strategice Oleg Uruski a fost fotografiat alături de aliatul lui Putin şi liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, în cadrul IDEX 2021, Expoziţia Internaţională de Apărare de la Abu Dabi, transmite Unian.

Sursă foto: Twitter

Prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmigal, i-a cerut viceprim-ministrului explicaţii cu privire la poza în care apărea alături de Kadirov.

Ministrul ucrainean Oleg a ţinut să explice motivul pentru care a fost nevoit să stea alături de aliatul lui Putin: „Este imposibil să păstrezi distanţa de oficialii statului agresor sau ai oricărui alt stat, mai ales că ar exprima şi o atitudine nesigură şi slăbiciune de partea ucrianeană”, a transmis acesta. Potrivit ministrului ucrainean, echipa de protocol a IDEX 2021 a aranjat locurile în cadrul ceremoniei de deschidere a expoziţiei, iar el a trebuit să se conformeze.

Uruski a ţinut să precizeze, de asemenea, că nu a vorbit cu şeful delagaţiei ruse prezente la IDEX 2021 şi că a transmis organizatorilor expoziţiei că astfel de situaţii nu ar trebui să mai aibă loc.

Uruski a subliniat că delegaţia ucraineană a prezentat la IDEX 2021 modele de sisteme de rachete anti-navă Neptun, tancuri de luptă Oplot, vehicule BTR-4 APC, drone Sokol-300, sisteme de rachete mare precizie Vilkha, nave Bogomol şi de rachete ghidate anti-tanc Corsar ATGM.