12 ianuarie 2021

Valeriu Gheorghiţă: Programarea pentru etapa a II-a se va face de pe data de 15 ianuarie, de la ora 3.00

Petru Mazilu

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că programările pentru etapa a II-a a vaccinării vor începe pe 15 ianuarie, de la ora 3.00. Anumite categorii vor avea dreptul să-şi aleagă ziua şi centrul unde se vor vaccina.

Sursă foto: Mediafax

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că programările pentru etapa a II-a a vaccinării vor putea fi făcute începând de pe 15 ianuarie, de la ora 3.00. În această etapă vor fi vaccinate persoanele în vârstă, cele cu boli cronice şi membrii personalului esenţial.

Valeriu Gheorghiţă a mai explicat că programările persoanelor care au peste 65 de ani şi ale celor cu boli cronice se pot face individual, prin medicii de familie, prin serviciile de call center, prin direcţiile de asistenţă socială şi prin aparţinători.

În cazul persoanelor care deservesc activităţi esentiale, programarea se face prin angajator, dar beneficiarii pot alege ziua şi locul unde vor să se vaccineze.

Peste şase milioane de persoane ar putea să fie vaccinate în etapa a II-a. Din estimările autorităţilor, doar 50% dintre aceste persoane vor accepta să se vaccineze în perioada următoare.