20 februarie 2021

Valeriu Gheorghiţă: Azi numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu SARS-CoV-2

Petru Mazilu

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, anunţă că sâmbătă, la prânz, numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Este o zi importantă pentru România, a precizat medicul.

Sursă foto: Mediafax

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, susţine că începând de sâmbătă, în România, numărul persoanelor vaccinate este mai mare decât cel al persoanelor infectate. Este o premieră şi o zi importantă, este concluzia lui Gheorghiţă.

„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populaţia într-un timp cât mai scurt. Le mulţumesc tuturor pentru opţiunea de a se vaccina şi, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfăşoare cu eficienţă, într-un mediu favorabil şi sigur! Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuşi să ne bucurăm de o viaţa normală, alături de cei dragi”, a anunţat, pe Facebook, Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.

Până sâmbătă, 20 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 777.276 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 722.484 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.