09 septembrie 2019

Uuniunea Europeană şi Republica Moldova nu recunosc alegerile regionale din Crimeea

Marinela Sarbu

Uniunea Europeană nu va recunoaşte rezultatele alegerilor regionale din Crimeea întrucât regiunea aparţine Ucrainei şi nu Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

”Nicio persoană aleasă în Peninsula Crimeea care pretinde că reprezintă populaţia din Crimema şi Sevastopol nu va fi recunoscută ca fiind reprezentantă a acestor teritorii, care aparţin Ucrainei”, a declarta purtătoarea de cuvânt.

UE a impus sancţiuni împotriva Rusiei şi a populaţiei din Crimeea după anexarea de către Moscova în 2014.

De asemenea, Republica Moldova nu recunoaşte alegerile din Crimeea şi Sevastopol. Cel puţin asta se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, scrie site-ul Unimedia.

”Republica Moldova nu recunoaşte aşa numitele alegeri organizate în Crimeea şi Sevastopol ambele anexate de către Rusia.Ţara noastră susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, se mai arată în comunicat.

Duminică în Federaţia Rusă au avut loc alegeri locale, inclusiv în regiunile Crimeea şi Sevastopol, teritoriu al Ucrainei, anexat de Rusia în 2014.