02 iulie 2019

Ursula von der Leyen, propusă pentru preşedinţia Comisiei Europene / Charles Michel, nominalizat pentru conducerea Consiliului European

Mihai Draghici

Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European, a anunţat marţi seară Donald Tusk.

"Consiliul European a ajuns la un acord privind viitoarea conducere a instituţiilor Uniunii Europene", a anunţat marţi seară, prin Twitter, preşedintele instituţiei, Donald Tusk.

"Consiliul European o propune pe Ursula von der Leyen pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene", a adăugat Donald Tusk.

Charles Michel, premier al Belgiei, a fost nominalizat pentru postul de preşedinte al Consiliul European.

Christine Lagarde a fost nominalizată pentru funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE).

Pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate a fost propus oficial Josep Borrell Fontelles, ministrul de Externe al Spaniei şi fost preşedinte al Parlamentului UE.

Christine Lagarde s-a declarat "onorată" pentru nominalizarea în funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) şi a anunţat suspendarea atribuţiilor de director al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

"Sunt onorată că am fost nominalizată pentru funcţia de preşedinte al BCE. În acest context, în urma consultărilor cu membrii Comisiei de Etică a FMI, am decis să îmi deleg temporar atribuţiile de director al FMI, pe durata procedurilor", a declarat Christine Lagarde marţi seară.