08 mai 2019

Unul dintre militarii răniţi luni în Afganistan, transportat în Germania pentru investigaţii medicale

Dora Vulcan

Unul dintre cei doi militari răniţi în Afganistan a fost transportat miercuri în Germania. Fruntaşul Ionuţ Burlacu a fost transportat la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate, starea lui fiind stabilă, transmite MApN.

Sursă foto: Mediafax

Caporalul clasa a III-a Laurenţiu Bogatu şi fruntaşul Ionuţ Burlacu, din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, au fost răniţi luni în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unităţii.

Celor doi militari li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Caporalul Bogatu a fost externat încă din ziua accidentului şi s-a întors în campul românesc, unde a rămas sub supravegherea echipei medicale a detaşamentului, transmite sursa citată.