22 decembrie 2021

Unitatea Militară Câmpia Turzii, modernizată de opt firme, într-un proiect de 1 mld. lei

Andreea Soare

Wapo Services, Raed Focus Security Systems, Pyralis Services sunt câteva dintre companiile subcontractate de consorţiul care a câştigat contractul pentru modernizarea Unităţii Militare Câmpia Turzii, un proiect de peste un miliard de lei, scrie Ziarul Financiar.

Sursă foto: Profimedia

Wapo Services, Raed Focus Security Systems, Pyralis Services sunt câteva dintre companiile sub­con­trac­tate de consorţiul care a câştigat contractul pentru modernizarea Unităţii Militare Câmpia Turzii, un proiect de peste un miliard de lei. Companii cu afaceri cuprinse între 1 şi 43 de milioane de lei sunt, aşadar, responsabile de unul dintre cele mai mari proiecte publice din România.

Licitaţia pentru prima etapă a proiectului a fost câş­ti­gată, în calitate de lider de asociere, de Leviatan Design, o companie deţinută de Cătălin Podaru, fost cadru al ar­matei, mai scrie ZF. Din consorţiu mai fac parte firmele Telekom Com­munications România, Ubitech Construcţii şi Petrodesign.

Investiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi - în general hangare şi ateliere, clădiri administrative şi clădiri cu funcţiuni comple­men­tare - care să permită funcţionarea în condiţii optime a zonei operaţionale, precum şi integrarea şi dezvoltarea celor existente, în Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, pen­tru Forţele Aeriene Române şi partenerii strategici.

 Proiectul ar urma să fie gata în 2024.