17 septembrie 2019

Un pluton al Batalionului 30 Vânători de Munte “Dragoslavele”participă la exerciţiul “Rhodope 19”

Andreea Soare

Un pluton din Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” participă, în perioada 8-21 septembrie a.c., la exerciţiul “Rhodope 19”, din Smolyan, Bulgaria, arată un comunicat al Forţelor Terestre Române.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

Printre exerciţiile pe care le-au executat Vânătorii de Munte se numără rezolvarea unor situaţii tactice (baze de patrulare, tragere cu armamentul de infanterie, deplasare şi supravieţuire în teren muntos şi alpinism. În următoarea etapă, militarii români vor participa la exercţii de antrenament în teren. 

În data de 12 septembrie, în cadrul Media Day,  comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa", generalul de brigadă Cristian Teglaş, i-a felicitat pe militarii Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" pentru profesionalismul de care au dat dovadă.

Plutonul este integrat în cadrul unei companii a Regimentului 101 Alpin din Bulgaria. Exerciţiul multinaţional “Rhodope 19” este planificat în cadrul iniţiativei europene, P&S Mountain Trening, şi are ca scop standardizarea instruirii în domeniul montan. La exerciţiu participă militari din Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Polonia, România şi Slovenia.