28 iulie 2021

Un pensionar din Germania a ascuns în pivniţă un tanc Panther din cel de-Al Doilea Război Mondial. Şase ani mai târziu, procurorii încă nu ştiu cum să-l pedepsească

Andreea Soare

Procurorii din Germania sunt puşi în dificultate de cazul unui pensionar care a ţinut ascuns în pivniţă un tanc Panther din cel de-Al Doilea Război Mondial, transmite BBC. Tancul şi alte echipamente militare au fost scoase din locuinţa bărbatului în 2015, cu ajutorul armatei.

Sursă foto: Twitter

Acum, procurorii germani şi avocaţii acuzatului negociază posibile pedepse, inclusiv o sentinţă cu suspendare şi o amendă de până la 500.000 de euro.

Acuzatul, în vârstă de 84 de ani, trebuie să găsească un nou loc în care să îşi depoziteze „colecţia”.

 Potrivit avocatului său, un muzeu din SUA este interesat de achiziţionarea tancului Panther, considerat de mulţi istorici drept cel mai eficient vehicul folosit de Germania în Al Doilea Război Mondial. Alţi colecţionari sunt interesaţi de puşti de asalt şi pistoale, de asemenea deţinute de acesta.

Luni, avocaţii au fost puşi în dificultate întrucât nu ştiu dacă bărbatul ar trebui pedepsit sub Legea de Control al Armelor de Război din Germania, care vizează producerea, transportarea şi vânzarea armelor de război.

Potrivit avocatului acuzatului, multe dintre arme nu mai sunt funcţionale, iar tancul a fost cumpărat pe bucăţi. Procurorii nu sunt de aceeaşi părere, susţinând că muniţia deţinută de bărbat încă mai poate fi folosită.

În 2015, peste 20 de soldaţi s-au chinuit timp de 9 ore să scoată tancul Panther – care nu avea şenile - din pivniţa bărbatului.

 

Sursă foto: Twitter