13 mai 2022

Un paraşutist veteran a fost omorât de un urs

Petru Mazilu

Un militar care a fost omorât de un urs în Alaska a fost identificat de armata americană ca fiind un paraşutist veteran al războiului din Afganistan, anunţă BBC.

Sursă foto: Mediafax

Sergentul Seth Michael Plant, în vârstă de 30 de ani, a fost atacat în timpul unei misiuni de antrenament la Baza comună Elmendorf-Richardson din Anchorage.

Originar din St Augustine, Florida, a fost declarat mort mai târziu în aceeaşi zi. Un alt soldat a fost, de asemenea, rănit. Oficialii continuă să caute ursul.

Atacul a avut loc într-un colţ îndepărtat al bazei de peste 64.000 de acri, care este cea mai mare instalaţie militară din Alaska.

Se crede că că a fost „un atac al unei ursoaice care îşi proteja puii". Camerele de vânătoare au înregistrat ulterior o ursoaică adultă care s-a apropiat de bârlog după căderea nopţii şi a plecat cu puii.

„Încercăm să aflăm tot ce putem despre ceea ce s-a întâmplat pentru a creşte siguranţa în Alaska", a declarat supervizorul regional Cyndi Wardlow, într-un comunicat.

Oficialii încearcă în continuare să localizeze ursul, care ar putea fi ucis, deoarece a fost implicat într-un atac fatal.

The New York Times, citând un poliţist de la Alaska Wildlife Trooper, a relatat că bărbaţii au fost atacaţi după ce au dat peste bârlogul ursului în timp ce cercetau un posibil loc de antrenament în sălbăticie.