30 octombrie 2020

Un oficial al Pentagonului a fost urmărit “agresiv” de o maşină condusă de un iranian. Lideri civili şi militari americani informaţi despre posibile răzbunări după moartea generalului iranian Qassem Soleimani

Florin Jipa

Lideri civili şi militari de la Pentagon au fost informaţi, luna trecută, despre pericolul unui atac asupra lor ca răzbunare a uciderii generalului iranian Qassem Soleimani anunţă NBC.

Sursă foto: DoD

Conform informaţiei apărute, un oficial de la Pentagon, a cărui identitate a rămas necunoscută, i-a informat pe principalii lideri care au fost implicaţi în luarea deciziei de ucidere a generalului Soleimani despre pericolul unui atac din răzbunare.

Aceeaşi informare s-a făcut şi liderilor de la FBI şi CIA. Acţiunea a fost necesară după ce pe 22 septembrie, un oficial din Departamentul Apărării a fost urmărit “agresiv” de o maşină condusă de un iranian pentru mai bine de 10 km.

NBC spune că una dintre concluziile anchetei a fost că lideri implicaţi în uciderea generalului iranian ar putea fi ţinte ale unei acţiuni de răzbunare.

Oficialii Pentagonului au refuzat să dea detalii despre oficialul implicat în incident sau despre numele celor consideraţi ţinte.