05 martie 2019

Un ministru al cabinetului premierului canadian Justin Trudeau şi-a dat demisia

Marinela Sarbu

Unul dintre miniştrii cabinetului premierului canadian Justin Trudeau şi-a dat demisia luni spunând că şi-a pierdut încrederea în gestionarea de către guvern a unui proces de corupţie, relatează postul BBC.

Sursă foto: Mediafax

Preşedintele Consiliului Trezoreriei, Jane Philpott, a declarat: "Trebuie să îmi respect valorile mele fundamentale, responsabilităţile mele etice, obligaţiile constituţionale".

Justin Trudeau a negat amestecul politic într-o anchetă privind compania de construcţii SNC-Lavalin.

Liderul opoziţiei i-a cerut săptămâna trecută primului-ministru să demisioneze.

Philpott şi-a anunţat decizia de a demisiona luni, postând scrisoarea de demisie, în care detaliază "preocupările sale majore" cu "dovezi ale eforturilor politicienilor şi / sau oficialilor de a-l presa pe fostul procuror general să intervină în cauza penală în care este implicată SNC-Lavalin".

"Poate fi un cost pentru a acţiona după principii, dar există un cost mai mare pentru a le abandona", a scris aceasta în scrisoarea de demisie.

Fostul medic de familie a deţinut portofolii cheie în cabinetul Trudeau - sănătate, servicii indigene şi, până în această săptămână, preşedinte al consiliului de administraţie al trezoreriei - fiind aleasă în 2015.Fostul medic de familie a deţinut portofolii cheie în cabinetul domnului Trudeau - sănătate, servicii indigene şi, până în această săptămână, preşedinte al consiliului de administraţie al trezoreriei - de când a fost ales în 2015.