27 septembrie 2023

Un militar rus a capturat o dronă ucraineană, care i-a explodat în mână în timp ce o fotografia

Andreea Soare

Militarii ruşi analizau o dronă ucraineană pe care tocmai o capturaseră când aceasta a explodat şi a omorât câţiva dintre militarii din jur, scrie Business Insider, cu referire la Kyiv Post.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit informaţiilor din presa ucraineană, drona era una de tip kamikaze, adică dronă cu rază lungă de acţiune, care explodează la impact.

O sursă din serviciile ucrainene de informaţii a declarat pentru Kyiv Post că militarii ruşi au spart sistemul de control al dronelor şi au putut să o aterizeze în Kursk, la 80  de km de teritoriul rus.

Grupul de militari ruşi inspecta şi fotografia drona când aceasta a explodat şi i-a omorât pe câţiva dintre ei. Nu este clar câte victime au fost provocate, însă sursa din interiorul serviciilor ucrainene a declarat că erau mai mulţi militari cu experienţă în apropierea dronei.

În ultimele luni, Ucraina a vizat mai multe oraşe ruseşti prin atacuri cu drone. O dronă ucraineană a reuşit să lovească un sistem de apărare aeriană rusesc în valoare de 500 de milioane de dolari. Cu toate acestea, Rusia reuşeşte să împiedice eforturile ucrainenilor prin tehnologie de bruiaj al dronelor.