01 decembrie 2018

Un militar nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud / Donald Trump vrea o nouă întâlnire cu liderul Coreei de Nord

Mihai Draghici

Un militar nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, incidentul intervenind în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis că vrea un nou summit cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

Sursă foto: Mediafax

Militarul nord-coreean a traversat frontiera sâmbătă, fiind localizat şi preluat de membri ai armatei sud-coreene, informează cotidianul The Guardian.

Militarul dezertor va fi interogat de armata sud-coreeană pentru a se afla motivele pentru care a fugit.

Incidentul intervine în contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a reiterat la summitul G20, cu ocazia unei întrevederi cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-In, că vrea un nou summit cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, la începutul anului 2019. "Preşedinţii Donald Trump şi Moon Jae-In au reafirmat angajamentul de obţinere a denuclearizării totale, în mod verificabil", a Coreei de Nord, a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Înaintea plecării la summitul G20, Donald Trump a afirmat că vrea o nouă întrevedere cu liderul Coreei de Nord. "Vom avea o nouă întâlnire. Suntem foarte mulţumiţi de modul în care se derulează discuţiile cu reprezentanţii Coreei de Nord. Cred că va fi bine, nu ne grăbim", a spus Trump.

Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în iunie, în Singapore.