22 octombrie 2018

Un militar ceh din cadrul forţelor NATO a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi în urma unui atac al insurgenţilor talibani comis în Afganistan

Mihai Draghici

Un militar ceh din cadrul Misiunii Alianţei Nord-Atlantice în Afganistan a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi în urma unui atac produs în provincia afgană Herat, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Un militar din cadrul Misiunii Susţinere Determinată (Resolute Support) a fost ucis în provincia Herat. Alţi doi militari au fost răniţi în incident. Datele iniţiale arată că atacul a fost comis de un membru al serviciilor de securitate afgane", a transmis Misiunea NATO din Afganistan.

Insurgenţii talibani afgani au revendicat atacul, produs în districtul Shindand din provincia Herat.

Autorităţile de la Praga au transmis că militarii răniţi au fost transportaţi la spitalul militar de la baza Bagram, precizând că aceştia nu prezintă răni care să le pună vieţile în pericol.

Ministerul ceh al Apărării şi oficialii locali au declarat că atacul a fost comis în districtul Shindand, o zonă în care există o puternică prezenţă talibană.

Cel mai grav incident în care au fost implicate forţele cehe participante la misiunea NATO din Afganistan a avut loc în luna august, atunci când trei militari cehi au murit în urma unui atac sinucigaş.