14 iunie 2019

Un militar american a fost rănit în urma unui exerciţiu de paraşutare desfăşurat la baza aeriană Boboc

Andreea Tobias

Un militar american în vârstă de 29 de ani, care participa la exerciţiul Saber Guardian, a fost rănit la cap, în urma unui exerciţiu de paraşutare, desfăşurat la baza aeriană Boboc. Acesta se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru investigaţii.

Sursă foto: Mediafax

Lt.col. Daniel Nistor a declarat, pentru MEDIAFAX, că militarul american a acuzat dureri de cap după un exerciţiu de paraşutare la baza aeriană Boboc, la care au participat 1.300 de paraşutişti, în cadrul exerciţiului Saber Guardian.

Militarul a fost dus la spital pentru a se verifica de ce acuză dureri de cap.

Potrivit lt.col. Daniel Nistor, nu au fost probleme la deschiderea paraşutei, însă după aterizare militarul american a acuzat dureri de cap.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Adriana Bunilă, a declarat că militarul american în vârstă de 29 de ani s-a rănit în urma unui exerciţiu de paraşutare şi la această oră este la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„A suferit un traumatism cranio cerebral, fără alte leziuni şi acum medicii se hotărăsc dacă va rămâne la noi sau va fi transferat la o altă unitate medicală. Pacientul este stabil”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Aproximativ 8.000 de militari din şase ţări (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, România, Ungaria şi Statele Unite ale Americii) participă, în perioada 3-24 iunie, la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2019 (SG19), condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) şi Statul Major al Forţelor Terestre al Armatei României, care se desfăşoară pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei. Activităţile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciţii tactice de stat major şi cu trageri de luptă, forţări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum şi activităţi cu specific medical.