11 iulie 2022

Un milion de ucraineni vor participa la contraofensiva din sudul Ucrainei

Petru Mazilu

Sursă foto: AFP

Un milion de ucraineni vor participa la contraofensiva din sudul Ucrainei şi vor încerca să recucerească teritoriile ocupate de ruşi, a anunţat ministrul ucrainean al Apărării, potrivit Sky News.

Ucraina adună o forţă de un milion de persoane echipate cu armament occidental cu scopul de a recupera teritoriul din sudul ţării, a declarat ministrul apărării Oleksii Reznikov.

Demnitarul a spus pentru The Times că noul ordin a venit de la vârf, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski fiind dornic să recupereze zonele de coastă ocupate care sunt vitale pentru economia Ucrainei.

„Înţelegem că, din punct de vedere politic, este foarte necesar pentru ţara noastră. Preşedintele a dat ordin şefului armatei să elaboreze planuri. După aceea, statul major general îşi face temele şi va spune că pentru a atinge acest obiectiv avem nevoie de XYZ", a explicat Reznikov.

Demnitarul a lăudat ajutorul omologilor occidentali, în special cel al britanicilor, pentru aprovizionarea şi modernizarea armatei Ucrainei.

Cu toate acestea, Reznikov a criticat „procesul lent” de trimitere a armelor.